Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενόψει του κρίσιμου Σαββατοκύριακου που έρχεται, για το οποίο η Πολιτεία συνιστά να μείνουν όλοι στο σπίτι και να επιδείξουν την κοινωνική τους ευθύνη στη μάχη κατά του κορονοϊού, ανέλαβε πρωτοβουλία και με drone προτρέπει τους κατοίκους να μείνουν εντός της οικίας τους.

Το drone μεταφέρει και ηχητικό μήνυμα, το οποίο απευθύνεται στους πολίτες και αναφέρει:

«Φερόμαστε υπεύθυνα-τηρούμε τα προληπτικά μέτρα- περιορίζουμε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες- μένουμε σπίτι».

Το αεροσκάφος αλλά και το ηχητικό μήνυμα τράβηξαν την προσοχή των περαστικών που βρίσκονται στην παραλία.

Μετά την εξασφάλιση της σχετικής άδειας για την πραγματοποίηση της πτήσης του drone, αυτό ξεκίνησε την πορεία του από τον Λευκό Πύργο και κατευθύνθηκε στην περιοχή του παραλιακού μετώπου μέχρι το λιμάνι από τη μία πλευρά και μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, από την άλλη. Σύμφωνα με την Περιφέρεια, οι πτήσεις θα συνεχιστούν και όλο το Σαββατοκύριακο σε ώρες αιχμής στην περιοχή της παραλίας αλλά και της Πλατείας Αριστοτέλους. Την περαιτέρω χρήση του θα αποφασίσει η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης που έχει συστήσει η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι στη σχετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την πραγματοποίηση των πτήσεων με drone, ανταποκρίθηκε η εταιρεία «Οικοανάπτυξη» που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της καταπολέμησης των κουνουπιών και διέθεσε το αεροσκάφος. H εταιρεία το χρησιμοποιεί για την παρακολούθηση των επιφανειακών υδάτων, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος που υλοποιεί σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο drone άλλωστε, χάρη στη θερμική κάμερα που διαθέτει, μπορεί να εντοπίζει την ανθρώπινη παρουσία και να μεταδίδει μηνύματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ώστε να παρέχει οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι στην παραλία της Θεσσαλονίκης παρά τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία, πολύς κόσμος είχε βρεθεί να συνωστίζεται και να κάνει βόλτα χωρίς να τηρεί τα μέτρα προστασίας που συνιστώνται από τους ειδικούς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση τα κρούσματα από τον Covid-19 στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα 495.

Φωτογραφίες – Βίντεο: thestival.gr