Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, με παρέμβαση των αρμοδίων αστυνομικών αρχών αλλά και του Δήμου της Ρόδου, σταμάτησε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς που είχε ξεκινήσει από τις 7 περίπου το πρωί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Η λειτουργία της αγοράς ξεκίνησε με ελάχιστους παραγωγούς, αλλά δεκάδες ήταν οι πολίτες και κυρίως οι ηλικιωμένοι που έσπευσαν (παρά  την απαγόρευση και τις οδηγίες των αρμοδίων) να κάνουν τις αγορές τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθημερινή ενημέρωση για τον Covid-19 είπε ότι το Σάββατο θα κλείσουν όλες οι λαϊκές αγορές και ότι έρχονται νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα σε δραματικό τόνο ο κύριος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι:

«Το Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές. Από Δευτέρα μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο και με 5 μέτρα απόσταση ανά παραγωγό. Στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική η απόσταση ένας πελάτης ανά 15 τ.μ. Έχουν ανασταλεί οι επισκέψεις στις φυλακές. Απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις δέκα ή περισσοτέρων με κύρωση προστίμου 1000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο. Θα υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, σε πάρκα, πλατείες για να τηρηθεί απαρέγκλιτα. Δεν επιτρέπονται πικ νικ και άθληση κατά ομάδες».