Όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία από τους σταθμούς διοδίων αρκετοί ήταν εκείνοι που αψήφησαν τις εκκλήσεις «να μείνουμε σπίτι» λόγω κορονοϊού.

Από τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Κόρινθο πέρασαν μέχρι χθες Παρασκευή στις 15:00 που άρχισαν οι προειδοποιήσεις, 7.778 αυτοκίνητα ενώ την Παρασκευή 13 Μαρτίου είχαν περάσει 22.6012 αυτοκίνητα. 

Από τα διόδια Αφιδνών με κατεύθυνση προς Λαμία πέρασαν 10.938 αυτοκίνητα από 25.788 που είχαν περάσει Παρασκευή 13 του μηνός, ενώ από τα διόδια των Μαλγάρων-Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την Αθήνα πέρασαν 5.274 οχήματα από 14.160 την προηγούμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το voria.gr δε, πολλοί Θεσσαλονικείς πήραν το δρόμο και πάλι προς τη Χαλκιδική, παρά τις συστάσεις της κυβέρνησης και τις εκκλήσεις των τοπικών αρχών για περιορισμό των μετακινήσεων, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Έχουμε λίγο πιο αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων σε σχέση με χθες, σε κάθε περίπτωση όμως είναι λιγότεροι εκείνοι που ξεκίνησαν χθες και σήμερα για τη Χαλκιδική σε σχέση με αυτούς που ήρθαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο", ανέφερε στο Αθηναϊκό ,Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος.