Για την έρευνά του, μίλησε στον ΣΚΑΪ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη, ο καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Τζέφρι Σέιμαν.

Ο καθηγητής ανέφερε πως σύμφωνα με την έρευνα αυτή, για κάθε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, υπάρχουν 11 ασυμπτωματικά ενώ σημείωσε πως η εξάπλωση του ιού, οφείλεται κυρίως σε ανθρώπους με ήπια συμπτώματα.

«Αυτό που βρήκαμε είναι πως η πλειοψηφία αυτών που έχουν μολυνθεί από τον COVID-19 δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα ισχυρά συμπτώματα και δεν είναι αναγκασμένοι να ακολουθήσουν κάποια θεραπεία.  Αυτοί οι άνθρωποι έχουν προφανώς κάποια ήπια συμπτώματα, κάτι σαν αυτό που εσείς κι εγώ θα νιώθαμε τον χειμώνα εάν είχαμε ένα κρύωμα, θα είχαμε έναν ξηρό λαιμό, ή πόνους στο σώμα, όμως δεν είναι αρκετά σκληρά τα συμπτώματα ώστε να σταματήσουμε την καθημερινή μας ρουτίνα, να πηγαίνουμε στη δουλειά μας, να χρησιμοποιούμε την δημόσια συγκοινωνία, ή να πηγαίνουμε για ψώνια» 

«Και μπαίνουν σε αεροπλάνα και το μεταδίδουν σε άλλες περιοχές. Και αυτό είναι που τελικά βοήθησε την γρήγορη εξάπλωση αυτού του ιού, στη Κίνα και παγκοσμίως αφού μεταφέρθηκε από ένα μέρος σε ένα άλλο.» επεσήμανε.

Ο καθηγητής εκτίμησε ακόμα ότι ο πλανήτης δεν θα απαλλαγεί από τον κορονοϊό, νωρίτερα από το 2021, τόνισε μάλιστα πως η κανονικότητα θα έχει επανέλθει πιθανότατα το καλοκαίρι του 2021. «Ξέρετε προφανώς θα μπορούσε αυτή η διαδικασία να επιταχυνθεί ή να αργήσει. Αλλά θέλουμε να αντέξουμε ώστε να παραγάγουμε ένα εμβόλιο που θα προστατεύσει ευρέως τον πληθυσμό. Η εναλλακτική ξέρετε είναι να μολυνθεί με αργό ρυθμό ο πληθυσμός και αρκετοί άνθρωποι να έχουν νοσήσει ώστε σε κάποιο χρονικό σημείο να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της οικονομίας μας και της δραστηριότητας γιατί οι άνθρωποι θα έχουν νοσήσει και οι περισσότεροι θα νοσήσουμε με ελαφρά συμπτώματα πιθανότατα.»,