Απίστευτη ταλαιπωρία για τους νέους που ζήτησαν να επαναπατρισθούν από την Ισπανία. Αντί για τα σπίτια τους, βρέθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τινάζοντας στον «αέρα» κάθε προγραμματισμό των οικογενειών τους.

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία μητέρας, δεν τηρήθηκε κανένα από τα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στο ταξίδι τους από την Ισπανία στην Αθήνα, ούτε στο αεροπλάνο αλλά ούτε και στο πούλμαν που τους μετέφερε στο ξενοδοχείο. 

Καταγγέλλει ακόμα, πως ειδοποιήθηκαν για αυτή την απόφαση, όταν πια η κόρη της έφτασε στην Ελλάδα.

«Ήρθε η κόρη μου σήμερα από Μαδρίτη, Αθήνα. Ενώ ήταν ασφαλής, φοβηθήκαμε την όλη κατάσταση. Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλά κρούσματα και θύματα. Φύγαν όλοι οι γνωστοί της, δούλευαν από το σπίτι διαδικτυακά. Θεωρήσαμε καλύτερο να έρθει πίσω. 

Επρόκειτο να έρθει με την πτήση για τους Έλληνες. Μάθαμε ότι προϋπόθεση ήταν 14 μέρες καραντίνα. Σκιστήκαμε βρήκαμε σπίτι, να μείνει εξοπλισμένο πλήρως για να πάει να μείνει μόνη της. Κανονίσαμε να πάμε με δυο αυτοκίνητα, να πάρει το ένα με όλους τους κανόνες ασφαλείας, να έχει γάντια, μάσκες. 

Ούτε διόδια δεν θα πλήρωνε, θα πλήρωνα εγώ με το άλλο αυτοκίνητο. Και μόλις μπήκαν στο αεροπλάνο τους ανακοινώνει ο κυβερνήτης ότι δεν θα πάνε σπίτια, αλλά θα μείνουν σε ξενοδοχείο. Πήρα την Αστυνομία δεν ήξερε τίποτα και μόνο στον αερολιμένα μου είπαν ότι όντως σήμερα έχει βγει αυτή η οδηγία.

Με το που ήρθαν, μπήκαν όλοι σε ένα πούλμαν, και στο αεροπλάνο υπήρχε πάρα πολύς κόσμος και στο πούλμαν, δεν υπήρχαν οι αποστάσεις. Φτάσαν στο ξενοδοχείο στο οποίο είναι να διαμείνουν και έμειναν για 1 – 1,5 ώρα μέσα στο πούλμαν. Στα δωμάτια, δεν υπάρχουν ούτε αντισηπτικά, τίποτα».