Από τη Δευτέρα αυξάνεται στα 15 τ.μ. από 10 τ.μ. η είσοδος ανά πελάτη στα σούπερ μάρκετ. Επίσης τη Δευτέρα και την Τρίτη θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 έως τις 22:00 ενώ το ωράριο λειτουργίας θα επανεξεταστεί σε σύσκεψη.

Σε όλες τις λαϊκές θα δραστηριοποιείται το 50% των αδειών ενώ μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών με την απόσταση να πρέπει να είναι στα πέντε μέτρα μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.

Επίσης όλα τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, υποχρεούνται να πωλούν εφημερίδες. Η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου έως 100.000 ευρώ.

Με βαριά πρόστιμα που μπορούν να φθάσουν το 1 εκατ. ευρώ απειλούνται όσοι εκμεταλλευόμενοι την παρούσα συγκυρία αισχροκερδούν πουλώντας με «καπέλο» προϊόντα και υπηρεσίες που είναι απαραίτητο για την υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή.

Επίσης με πλαφόν γίνεται πλέον η αγορά αντισηπτικών και μασκών. Επιτρέπεται η αγορά τριών τεμαχίων ανά πελάτη.

Κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΤΕΟ από τη Δευτέρα έως και τις 31 Μαρτίου.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου είναι σε ισχύ η απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.