Ότι τα μέτρα «δεν πρέπει να χαλαρώσουν γιατί η μετάδοση θα αυξηθεί με μαθηματική ακρίβεια» ξεκαθάρισε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών από το υπουργείο Υγείας. «Όσο άσχημο και αν ακούγεται είναι ένας ιός που δεν σταματά με εύκολα μέτρα. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε να εξαπλωθεί. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και δεδομένα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε αγοράσει. 

Μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμορφώνονται με μέτρα σκληρά. Οι δρόμοι είναι πιο ήσυχοι από ποτέ. Σέβομαι τον βουβό πόνο όσων έχουν κρούσμα στο σπίτι και πρέπει να απομονώνονται. Δύσκολες συνθήκες και επιλογές. Η μάχη γίνεται στην πρώτη γραμμή και για άλλους η κριτική είναι εύκολη. Δεν υπάρχει χρόνος για να δείχνουμε ο ένας τον άλλον. Πρώτο μέλημα δεν είναι να αποδίδουμε ευθύνες. Πρώτο μέλημα είναι ο ιός. 

Αν μπορούσαμε να παγώσουμε για 2 μέρες στα 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον, η εξάπλωση θα σταματούσε, δεν γίνεται όμως. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε εντός των προβλέψεων. Είναι η μάχη των πολλών».