Ο κ. Παπαθανάσης αποκάλυψε πως η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει και το έκτακτο ωράριο που έχει εφαρμοστεί λόγω κορονοϊού.

Τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκτακτων συνθηκών «δεν είχαν κίνηση, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν», είπε στο MEGA ο κ. Παπαθανάσης.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Παπαθανάση, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την τεράστια ζήτηση σε αντισηπτικά που έχει δημιουργήσει μεγάλη έλλειψη στην αγορά.

Αρχικά όπως είπε, το μέτρο των δύο αντισηπτικών ανά άτομο μπορεί κάπως να εξομαλύνει την κατάσταση, σε συνδυασμό όμως με την παραγωγή αντισηπτικών από την χώρα μας, μιας και εισαγωγή αυτών των προϊόντων δεν γίνεται πλέον. Σύμφωνα με τον υφυπουργό η παραγωγή αναμένεται να αυξήσει κατά 30% τη διάθεση των αντισηπτικών.

Σχετικά με τις μάσκες, εκεί ο κ. Παπαθανάσης είπε πως γίνονται ακόμα εισαγωγές και η κατάσταση στην αγορά θα βελτιωθεί την προσεχή εβδομάδα.

Για τη διατήρηση των λαϊκών αγορών ανοικτών, ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε πώς αυτό έγινε «για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Μειώσαμε παραγωγούς και εμπόρους και απομακρύναμε τους πάγκους». Ως προς αυτό, υπογράμμισε ότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, «το επόμενο βήμα είναι κλείσουν και οι λαϊκές».

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν προσλήψεις στα σούπερ μάρκετ.