Όπως έγραψε ήδη από χθες το Reader.gr, τις πρώτες ώρες και μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας οι αστυνομικοί έκαναν κυρίως συστάσεις και υποδείξεις προς οδηγούς και πολίτες. Ωστόσο, από το απόγευμα αυτό άλλαξε και άρχισαν να... πέφτουν «καμπάνες», με την ΕΛ.ΑΣ. να βεβαιώνει μέχρι τις 06:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 164 παραβάσεις σε άτομα που δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας οδηγός προσπάθησε να στείλει μήνυμα στον πενταψήφιο αριθμό την ώρα που τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί για έλεγχο, ενώ εντοπίστηκαν και οχήματα με περισσότερα από 2 άτομα εντός. Μάλιστα, έλεγχοι γίνονται και σε λεωφορεία, με τους αστυνομικούς να μπαίνουν μέσα για να διασταυρώσουν πως οι επιβάτες έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Το πρωί της Τρίτης, το Reader.gr βρίσκονταν στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 4 παραβάτες μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Συλλήψεις για ανοιχτά μαγαζιά και τη Δευτέρα

Μοιάζει απίστευτο, αλλά ακόμη και τη Δευτέρα -ημέρα που ξεκίνησαν τα ακόμη πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας- κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους πέραν των προβλεπόμενων διατάξεων. Έτσι η ΕΛ.ΑΣ. βεβαίωσε 12 παραβάσεις, ενώ προχώρησε και σε 8 συλλήψεις απ’ όλη την επικράτεια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων από την Πέμπτη 12 Μαρτίου σε 258 άτομα.

Οι παραβάτες συνελήφθησαν την ώρα που λειτουργούσαν χώρους (καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.