Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ένας από τους επιβάτες, ο Αθανάσιος Αναγνώστου, ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν σήμερα στην Ελλάδα με πτήση από το Λονδίνο.

«Είναι η δεύτερη φορά που εμείς βγάζουμε εισιτήριο, για άλλους μπορεί να είναι και η τρίτη. Λάβαμε e-mail επιβεβαίωσης ότι σήμερα θα πετούσαμε για την Ελλάδα. Μόλις φτάσαμε στο Στάνστεντ μας ενημέρωσαν ότι οι δύο προγραμματισμένες πτήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς ακυρώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση» λέει ο κ. Αναγνώστου.

«Είμαστε 200 άνθρωποι στριμωγμένοι, μας λένε ότι θα έρθει η αστυνομία να μας απομακρύνει από το αεροδρόμιο» δηλώνει.

H ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

«Στη συνέχεια πολλών δημοσιευμάτων για διαμαρτυρίες Ελλήνων πολιτών ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο του Λονδίνου, σας ενημερώνουμε ότι είναι σε ισχύ η ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής  με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 23-03-2020 και ώρα 06:00.

Ως εκ τούτου, η όποια ενημέρωση των πολιτών για πραγματοποίηση πτήσεων σήμερα από το Ηνωμένο Βασίλειο προς Ελλάδα, που είχε ως  αποτέλεσμα να βρεθούν πολλοί Έλληνες πολίτες στο αεροδρόμιο είναι καθαρά ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξετάσει την περίπτωση να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας».