Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει διαταχθεί έρευνα από το υπουργείο Υγείας για να ερευνηθούν οι συνθήκες βάσει των οποίων κατέληξε η 41χρονη, μητέρα τριών παιδιών από την Καστοριά, η οποία βρέθηκε μετά θάνατον θετική στον κορονοϊό.

Για το θάνατο της γυναίκας μίλησε την Τρίτη, στην καθημερινή ενημέρωση για τον Covid-19, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σχετικά με το νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας:

«Αυτό που είπα για όσους μένουν σπίτι, το είπα γι αυτό. Με ενημέρωσαν για το θάνατο στην Καστοριά. Έχει σημασία να έχουν επικοινωνία με τον γιατρό ειδικά αν έχουν υποκείμενο νόσημα, όπως το άσθμα. Ιδιαίτερα για όσους μένουν σπίτι, πρέπει να υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με τον γιατρό. Ο θεράπων γιατρός θα καθορίσει την πορεία. Αν έχει υποκείμενο νόσημα, ανήκε στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. 

Δεν είναι μη αναμενόμενο. Αν και έχει πολύ χαμηλό ποσοστό υπάρχει και σε ανθρώπους μικρότερης ηλικίας. Η οδηγία «μείνε σπίτι» δεν αλλάζει, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση σε όσους ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και σ’ αυτούς που εμφανίζουν».

Πώς εξαπλώθηκε ο κορονοϊός στην Καστοριά

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»,  ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο κορονοϊός «φαίνεται ότι ξέφυγε από το νοσοκομείο της Καστοριάς, από τον πρώτο θανόντα, που ήταν εργαζόμενος εκεί. Ο συμπολίτης μας δεν γνώριζε ότι έπασχε. Έκτοτε εξαπλώθηκε το μόλυσμα και 12 εργαζόμενοι βρέθηκαν με θετικό πρόσημα στον ιό και άλλοι 14 στην ευρύτερη περιοχή».

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν αρκετά κρούσματα, ενώ ήδη, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Αναφορικά με το θάνατο της 41χρονης που είναι το νεότερο θύμα του Covid-19, ο κύριος Κασαπίδης δήλωσε, «η γυναίκα είχε απευθυνθεί σε γιατρό, αλλά ο ΕΟΔΥ της είπε να παραμείνει σπίτι επειδή δεν είχε έντονα συμπτώματα».