Πρόκειται για την κοινότητα Εχίνου, του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη στην οποία επιβλήθηκε προσωρινός περιορισμός των κατοίκων, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα για κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις.

Ο περιορισμός ισχύει από το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαρτίου μέχρι και τις 7 Απριλίου όπου και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους θα συνδράμει η διοίκηση της Πυροσβεστικής. Επίσης το ΕΚΑΒ θα προχωρήσει στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με εξοπλισμένο ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στο υπουργείο Υγείας, Νίκου Χαρδαλιά, εννέα άτομα στην Ξάνθη έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό και προέκυψε ένδειξη υψηλού πολλαπλασιαστή.

«Καλούμε τους κατοίκους ιδιαίτερα του χωριού της Μύκης να μείνουν σπίτι. Ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι ισχυρότατος», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στους 22 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, Σωτήρη Τσιόδρα. Τα κρούσματα είναι πλέον 821, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 78 νέα. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης πως όσοι επαναπατρισθέντες από την Ισπανία ήταν αρνητικοί για COVID-19, μπορούν να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο. Επίσης έδωσε διευκρινήσεις για όσους ταΐζουν αδέσποτα ζώα

Υπενθυμίζεται πως στις 16 Μαρτίου οι κάτοικοι της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς στην Κοζάνη τέθηκαν σε καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού.