Είκοσι από τους 21 που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, παραμένουν περιορισμένοι στο ξενοδοχείο του Μεταξουργείου που κατέλυσαν μετά την άφιξή τους από την Ισπανία, ενώ ένας έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Στην ενημέρωση σχετικά με τους 263 επαναπατρισθέντες από την Ισπανία, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ακόμα πως όσοι έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό, έχουν ενημερωθεί πως μπορούν να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο, και 30 άτομα το έχουν ήδη κάνει.

Αντίθετα, 20 άτομα από εκείνα που έχουν βρεθεί αρνητικά στον ιό, επέλεξαν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο θέλοντας να διαφυλάξουν την υγεία των συγγενών τους.

Αναλυτικά, τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας:

«Όλοι ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματά τους, πρώτα οι νοσούντες που ενημερώθηκαν πριν την ανακοίνωση. Και έπειτα και οι υπόλοιποι. Όλοι οι επιβάτες που ήταν αρνητικοί ενημερώθηκαν πως μπορούσαν να αποχωρήσουν. Αποχώρησαν 30 άτομα δηλώνοντας που θα παραμείνουν κατά την απομόνωσή τους. Αποχωρούν και οι υπόλοιποι αρνητικοί, έχει αναλάβει η γγ τη μεταφορά στον τόπο κατοικίας τους. Στο ξενοδοχείο θα παραμείνουν οι 20 ασυμπτωματικοί και 1 μεταφέρθηκε στο σωτηρία. 20 άτομα επέλεξαν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο. Όποιος άλλος επιθυμεί να παραμείνει στο ξενοδοχείο, μπορεί να το κάνει. Θέλουμε να τους συγχαρούμε για την υπεύθυνη στάση τους. Οι 21 που βρέθηκαν θετικοί, προέρχονται από 16 διαφορετικούς προορισμούς 7 εκ των οποίων ακόμα σήμερα δεν έχουν παρουσιάσει άλλο κρούσμα. Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω ότι αυστηροποιούνται οι έλεγχοι σε όσους είναι σε καραντίνα. Παρακαλώ τους συμπολίτες μας, να μην φέρνουν τα όργανα της τάξης στη δύσκολη θέση να επιβάλλουν δυσβάσταχτα πρόστιμα».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι πλέον 821, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 78 νέα

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ανακοινώθηκε πως δύο κοινότητες της Ξάνθης τέθηκαν σε καραντίνα χωρίς κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις.