Οι βεβαιώσεις θα εκδίδονται από την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 από το αρμόδιο τμήμα του οικείου Δήμου των πολιτών που σιτίζουν αδέσποτα ζώα.

Στη βεβαίωση θα αναγράφεται το σημείο όπου θα σιτίζονται τα ζώα, καθώς επίσης οι μέρες και οι ώρες. Το μέγιστο είναι τρεις ώρες κάθε μέρα για τη σίτιση τους.

Για να κατεβάσετε τη βεβαίωση κίνησης σε pdf πατήστε ΕΔΩ

Για να κατεβάσετε τη βεβαίωση κίνησης σε docx πατήστε ΕΔΩ 

Αδέσποτα ζώα μπορούν να σιτίζουν πολίτες μόνο εντός των δήμων τους. 

«Για την περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, θα πρέπει να δικτυωθεί και να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για ν’ αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση του περιορισμού κυκλοφορίας. Άρα στην περίπτωση αυτή δηλαδή ταΐσματος των αδέσποτων εκτός δήμου κατοικίας μας, απαιτείται αυτοοργάνωση και συνεννόηση με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους δήμους της περιοχής που είναι τα ζώα», είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε επίσης ότι «η βεβαίωση της κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης, η περίπτωση Β1, περί επισκέψεως σε γιατρό, ισχύει βεβαίως και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο».

Στους 22 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, Σωτήρη Τσιόδρα. Τα κρούσματα είναι πλέον 821, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 78 νέα.