«Ισχύει πως επέστρεψαν άνθρωποι από τη Γερμανία και από το βορρά. Περίπου 1.000 άτομα αλλά σε όλο τον νομό Ξάνθης, όχι μόνο στον Δήμο Μύκης» είπε ο κ. Ευφραιμίδης στον ΑΝΤ1.

Στην κοινότητα Εχίνου κατοικούν «γύρω στους 2.800 ανθρώπους» και «αυτό μας προκαλεί μεγάλη στεναχώρια».

«Οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να βγαίνουν καθόλου από τα σπίτια τους. Υπάρχουν ασθενείς στην περιοχή του Εχίνου που κάνουν αιμοκάθαρση και θα μεταφέρονται με ασθενοφόρο» είπε ο κ. Ευφραιμίδης.

«Ευχόμαστε όλοι να μην επεκταθεί ο κορονοϊός σε γύρω περιοχές να μην γίνει διασπορά», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.

Σε καραντίνα χωρίς κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις τέθηκε η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης της Ξάνθης εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο περιορισμός ισχύει από το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαρτίου μέχρι και τις 7 Απριλίου όπου και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους θα συνδράμει η διοίκηση της Πυροσβεστικής. Επίσης το ΕΚΑΒ θα προχωρήσει στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με εξοπλισμένο ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στο υπουργείο Υγείας, Νίκου Χαρδαλιά, εννέα άτομα στην Ξάνθη έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό και προέκυψε ένδειξη υψηλού πολλαπλασιαστή.

«Καλούμε τους κατοίκους ιδιαίτερα του χωριού της Μύκης να μείνουν σπίτι. Ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι ισχυρότατος», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στους 22 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, Σωτήρη Τσιόδρα. Τα κρούσματα είναι πλέον 821, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 78 νέα. 

«Καλύτερα να πάρουμε μέτρα τώρα παρά να κλαίμε μετά»

«Καλύτερα να πάρουμε τώρα κάποια μέτρα παρά να κλαίμε και να παίρνουμε μέτρα» δήλωσε ο δήμαρχος Μύκης, Ντελή Χουσέιν Ριτβάν.

«Έχουμε τέσσερα κρούσματα, μαζί με τον άνθρωπο που απεβίωσε» είπε ο κ. Ριτβάν.

«Επικοινωνούσα συνέχεια με το υπουργείο Υγείας. Να είναι καλά ο περιφερειάρχης. Ανταποκρίθηκαν πολύ γρήγορα» ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο ο περιφερειάρχης πήρε την πρωτοβουλία για να μπει σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου λόγω κορονοϊού «και συμφωνήσαμε για να ελέγξουμε τα πράγματα πριν ξεφύγουν».

«Όλα τα κρούσματα είναι ηλικίας άνω των 70 ετών. Πρέπει να προσέχουμε τους ηλικιωμένους μας» σχολίασε ο δήμαρχος Μύκης.