«Σήμερα έχω κάνει 13 ευρώ είσπραξη. Από το πρωι έχουν μπει δυο πελάτες», αναφέρει χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης κρεοπωλείου. Το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους κρεοπώλες, ενώ κάποιοι από αυτούς δουλεύουν με τις τηλεφωνικές παραγγελίες, τις οποίες διανέμουν οι ίδιοι.

«Η κατάσταση αυτή επικρατεί όλες αυτές τις ημέρες και φυσικά όσο πάει και χειροτερεύει. Εμείς δεν δουλεύουμε ούτε με ντελίβερι, διότι δεν έχουμε κάποια γειτονιά γύρω μας. Προτιμάμε να κλείσουμε, όπως και οι υπόλοιποι. Μάλιστα εμείς θα έπρεπε να είχαμε κλείσει πρώτοι απ όλους. Ο κόσμος πλέον δεν έρχεται καθόλου», καταλήγει. 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, τηρούνται αυστηρά από τους εργαζόμενους, αλλά κι από τους καταναλωτές. Οι εργαζόμενοι είναι «εξοπλισμένοι» με μάσκες και γάντια, ενώ πάντα κρατάνε την απόσταση των δυο μέτρων. 

«Έχει νεκρώσει η αγορά»

«Δεν κατεβαίνει κανείς πλέον στην Αθήνα. Υπάρχει μεγάλη «ζημιά» στους εργοδότες αλλά και στους εργαζόμενους. Είναι αλυσίδα. Δεν ξέρουμε πως θα δουλέψουμε και πως θα πληρώσουμε. Αν η πολιτεία μεριμνήσει για τους εργοδότες και τους υπαλλήλους μόνο έτσι θα ήταν καλύτερο να κλείσουμε, αλλιώς δεν έχει νόημα», αναφέρει στο Reader.gr η κυρία Σταματία, υπάλληλος καταστήματος. 

Αναφορικά με την πελατεία, η ίδια σημειώνει πως «έρχονται και ψωνίζουν πελάτες που έρχονται χρόνια, οι οποίοι έρχονται καθαρά για να πάρουν ρακί. Έχουμε βάλει ντελίβερι, δεχόμαστε δηλαδή παραγγελίες για να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε, ωστόσο ο κόσμος και πάλι θα προτιμήσει τα σούπερ μάρκετ», τονίζει.

Όπως θα δείτε και στις εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Reader.gr,  ο κόσμος στη Βαρβάκειο είναι ελάχιστος.