Ειδικότερα, μετά την δημοσιοποίηση τηλεοπτικού υλικού μέσα από τον ιερό ναό, από τον ιστότοπο «Patrastv», όπου φαίνεται να τελείται θεία λειτουργία, παρουσία μικρού αριθμού πιστών, η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και σχημάτισε δικογραφία.

Η συγκεκριμένη δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με την άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η μητρόπολη Πατρών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την καταγραφή του περιστατικού, αστυνομικοί θα πραγματοποιούν περιπολίες το πρωί της προσεχούς Κυριακής έξω από τον συγκεκριμένο ιερό ναό και σε περίπτωση που τελεσθεί θεία λειτουργία, θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου.

Υπενθυμίζεται ότι όπως φαίνεται και στο βίντεο του «Patrastv», παρά την απαγόρευση όλων των λειτουργιών από την πολιτεία ως μέτρο πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στην Πάτρα λειτούργησε κανονικά.

Μάλιστα το παρών έδωσαν και περίπου 30 πιστοί, οι οποίοι εμπόδισαν τον δημοσιογράφο που είχε πάει να καταγράψει το γεγονός.

Σε παραβίαση των μέτρων είχε προβεί πριν μερικές μέρες και ο Μητροπολίτης Κυθήρων και στον οποίον ασκήθηκε ποινική δίωξη και θα καθίσει στο εδώλιο.