Χωρίς τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η αντίστοιχη άφιξη των επαναπατρισθέντων από την Ισπανία, έφτασαν στο ξενοδοχείο Stanley του Μεταξουργείου, οι 32 Έλληνες που ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη. 

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα, με δυο πούλμαν αν και μόλις 32 άτομα, ώστε να μπορούν να κάθονται ένας ανά ζευγάρι θέσεων, έφτασαν στο Μεταξουργείο, όπου θα περάσουν τις επόμενες μέρες οι επαναπατρισθέντες από την Τουρκία. 

Οι 32 έφτασαν στο ξενοδοχείο στις 19:30 το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ ανέφεραν πως «όλα είναι καλά, ελεγχόμενα» ευχαριστώντας παράλληλα το ελληνικό προξενείο. Δεν έλειψαν βέβαια και τα παράπονα, με έναν εκ των 32, κατεβαίνοντας από το πούλμαν να φωνάζει προς τους δημοσιογράφους «Αίσχος, ντροπή τους. Μας άφησαν τέσσερις μέρες στο πάτωμα. Οι Τούρκοι μας βοήθησαν, αυτοί όχι». 

Αν ακολουθηθεί η ίδια τακτική με τους επαναπατρισθέντες από την Ισπανία, οι 32 θα εξεταστούν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και κατόπιν όσοι εμφανιστούν θετικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο και στους υπόλοιπους θα επιτραπή να φύγουν.