Η Περιφερειακή Ενότητα και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος ζητούν από τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και ιδιώτες που μπορεί να έχουν μάσκες υψηλής προστασίας προσώπου «να τις διαθέσουν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Καστοριάς προκειμένου να διευκολύνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Στην ανακοίνωση της η αντιπεριφέρεια Καστοριάς τονίζει ότι «οι ανάγκες είναι τεράστιες και ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι προστατεύοντας τις δομές υγείας, προστατεύουμε τον εαυτό μας».

Τέλος τονίζεται ότι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν το παραπάνω υγειονομικό υλικό μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 09:00 το βράδυ, στα τηλέφωνα: 24673 50200/1.

Το νοσοκομείο Καστοριάς (δεν ανήκει στα κέντρα αναφοράς για τον κορονοϊό) είναι ένα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο. Ένας εργαζόμενος σ' αυτό έχει χάσει την ζωή του ενώ, μέχρι στιγμής, υπάρχουν 10 εξακριβωμένα κρούσματα γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων του νοσοκομείου. Επίσης όλο το προσωπικό του νοσοκομείου υποβλήθηκε σε έλεγχο.

Τις τεράστιες ελλείψεις σε βασικά υλικά προστασίας όπως μάσκες επισήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ο νοσηλευτής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μανώλης Βαρδαβάκης.

Πώς εξαπλώθηκε ο κορονοϊός στην Καστοριά

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»,  ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο κορονοϊός «φαίνεται ότι ξέφυγε από το νοσοκομείο της Καστοριάς, από τον πρώτο θανόντα, που ήταν εργαζόμενος εκεί. Ο συμπολίτης μας δεν γνώριζε ότι έπασχε. Έκτοτε εξαπλώθηκε το μόλυσμα και 12 εργαζόμενοι βρέθηκαν με θετικό πρόσημα στον ιό και άλλοι 14 στην ευρύτερη περιοχή».

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν αρκετά κρούσματα, ενώ ήδη, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.