Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε ότι μέσα σε διάστημα πέντε-έξι μηνών, υπολογίζει ότι συνολικά θα έχει νοσήσει από κορονοϊό το 10% του ελληνικού πληθυσμού με συμπτώματα παραπάνω από αυτά της απλής γρίπης αλλά «δεν θα χρειαστούν κατ' ανάγκη νοσηλεία».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής του ΑΠΘ η χώρα βρίσκεται ακόμη στην αρχή της ανάπτυξης της καμπύλης της διάδοσης του ιού. «Έχουμε πάρει τα μέτρα αρκετά νωρίς. Το μέτρο που δεν έχουμε πάρει ακόμα και είναι πολύ σημαντικό είναι να κάνουμε τεστ σε μεγαλύτερο πληθυσμό και όχι μόνο στα ύποπτα κρούσματα. Αυτό έχει μία μαθηματική λογική γιατί όχι μόνο θα βελτιωσουμε τους δείκτες για τον υπολογισμό της εξάπλωσης της πανδημίας αλλά και θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει την ξαφνική εμφάνιση του φαινομένου αυτού όπως στο χωριό στην Θράκη», είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Ο πληθυσμός που έχει μολυνθεί δεν είναι υπερβολικά μεγάλος. Ακόμα είμαστε στην πιο χαμηλή τιμή της καμπύλης σε 10.000 με 15.000 (κρούσματα). Όσο μπορούμε να κάνουμε τυχαία δειγματοληψία στον πληθυσμό τόσο καλύτερα θα ξέρουμε» καταλήγει ο κ. Σαρηγιάννης.