Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και πήγαν για βόλτα στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης,παρά τα απαγορευτικά μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού οι περισσότεροι μάλιστα είχαν και το επιβεβαιωτικό sms ότι πηγαίνουν για προσωπική άθληση. Μάλιστα η αστυνομικοί καλούσαν τον κόσμο ν’ αποχωρήσει.

«Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σχετικά με το συνωστισμό που καταγράφηκε.

Ο κύριος Ζέρβας είχε, μάλιστα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, αναφορικά με το θέμα, εκφράζοντας τον προβληματισμό του.

«Σήμερα είχαμε μια συζήτηση με τον κύριο Χαρδαλιά για το πρόβλημα της Νέας Παραλίας», ανέφερε ο κύριος Ζέρβας, τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για άλλες παρόμοιες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται συνωστισμός με την άνοδο της θερμοκρασίας.

«Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο "plan B" και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη Νέα Παραλία. Την κλείνουμε και τελείωσε», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δήμου Θεσσαλονίκης για τα μέτρα στην παραλία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τη δημοτική αστυνομία.

 Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πλήθος κόσμου συρρέει στην παραλία Θεσσαλονίκης, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όταν υπήρχε η προτροπή για το «Μένουμε Σπίτι».

Μάλιστα είχε επιστρατευτεί ακόμα και drone προκειμένου να πείσει τους κατοίκους της πόλης να μην συρρέουν στην παραλία.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ