Συγκεκριμένα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται ότι «με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά  και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφασίζεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης».

Συγκεκριμένα από «Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από τις 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ανωτέρω απόφαση δήλωσε :

«Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα».

Η απόφαση αυτή προήλθε μετά το συνωστισμό που παρατηρήθηκε στην Νέα Παραλία το απόγευμα της Δευτέρας και παρά τις απόφασεις για  απαγορευτικά μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, γεγονός που προκάλεσε την οργή του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.