«Λουκέτο» μπήκε από τις 14:00, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, την πρώτη μέρα της εφαρμογής του σχετικού μέτρου μετά από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά μετά το συνωστισμό που παρατηρήθηκε τη Δευτέρα.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών ξεκίνησε από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής και είναι στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. και δημοτικοί αστυνομικοί βρίσκονται συνεχώς στο πλακόστρωτο του παραλιακού μετώπου προκειμένου να κάνουν συστάσεις για τις επόμενες ώρες στους κατοίκους, ενώ από αύριο, Τετάρτη (1/4), στις 14:00 το μεσημέρι, θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 150 ευρώ στους παραβάτες.

Τα σιδερένια κιγκλιδώματα και τα σχοινιά που έχουν τοποθετηθεί αποτρέπουν τους πολίτες να κυκλοφορήσουν στη Νέα Παραλία. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, η κυκλοφορία θα απαγορεύεται καθημερινά από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 8:00 το πρωί της επόμενης, ενώ η περιοχή θα παραμένει κλειστή καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ