«Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν (…) τον συντροφεύουν», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Αναλυτικά, «ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, o αγωνιστής Μανώλης Γλέζος έφυγε σήμερα Δευτέρα 30 Μάρτη από την ζωή. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, στο οποίο είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς και τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, για τις άοκνες προσπάθειές τους, τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν».

Τέλος, η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ' Απεράθου (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948).

Ο Μανώλης Γλέζος άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, σε ηλικία 98 ετών.

Μεσίστια η σημαία στην Ακρόπολη 

Μεσίστια θα κυματίζει η σημαία στην Ακρόπολη, την Τετάρτη 1η Απριλίου, ημέρα της κηδείας του Μανώλη Γλέζου, έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Η κίνηση έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ο Μανώλης Γλέζος ήταν ο άνθρωπος που μαζί με τον Λάκη Σάντα, τον Μάιο του 1941 κατέβαζαν τη σημαία με τη σβάστικα από την Ακρόπολη. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αντίστοιχη κίνηση είχε γίνει και το 2011, όταν «έφυγε» από τη ζωή, ο Λάκης Σάντας.