Κάπως έτσι σκέφτηκε και ένας σεσημασμένος Ιρανός κακοποιός, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένου στην Καλλιθέα με σκοπό να τον ληστέψει. Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, με αστυνομικό της Ομάδας «Ζ» που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή (οδός Σαλαμίνος, Καλλιθέα) να ακούει τις φωνές του ηλικιωμένου που καλούσε σε βοήθεια.

Άμεσα κινήθηκε προς το συγκεκριμένο σημείο και είδε έναν νεαρό άνδρα να τρέχει προκειμένου να απομακρυνθεί. Τον κυνήγησε με την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια πεζός, καταφέρνοντας μετά από μερικά μέτρα να τον ακινητοποιήσει και να του περάσει χειροπέδες. Όταν μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Ιρανό κακοποιό σεσημασμένο για κλοπές.

Ο δράστης λίγο νωρίτερα είχε εισβάλει στην μονοκατοικία του ηλικιωμένου άνδρα και επιχείρησε να τον ληστέψει. Κατά την καταδίωξη ο Ιρανός πρόλαβε να πετάξει χρήματα κι άλλα πολύτιμα αντικείμενα που είχε αρπάξει από το σπίτι, τα οποία και αποδόθηκαν στο θύμα.