«Η προσφυγική δομή έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες» σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. «Η απόφαση πάρθηκε μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών γυναίκας που έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό. Συνολικά 23 άνθρωποι είναι θετικοί στον ιό. Κανένα από τα 23 άτομα δεν νοσεί ούτε έχει συμπτώματα. Όλα τα δείγματα του προσωπικού ήταν αρνητικά» προσέθεσε.

«Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τη δομή, η οποία φυλάσσεται από την ΕΛΑΣ. Έχει ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης και η Δήμαρχος. Θα φροντίσουμε για την κάλυψη των βασικών αναγκών σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης. Η ιχνηλάτηση θα συνεχιστεί και σήμερα για την πλήρη καταγραφή στη δομή» κατέληξε.

Όσον αφορά στα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» «πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα 380 άτομα και βρέθηκαν 119 θετικά. Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το πλοίο για να πάρει δείγματα από επιφάνειες και κλιματισμό. Το πλοίο θα ελλιμενιστεί. Όσα μέλη του πληρώματος ήταν αρνητικά, θα επαναπατρισθούν. Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί, θα παραμείνουν σε καραντίνα εντός του πλοίου για 14 μέρες. Όλοι μα όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά και χωρίς συμπτώματα. Σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια θα ενημερωθούν αύριο οι οικογένεις των επιβατών» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.