Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, πριν από δύο 24ωρα προσήλθε μία γυναίκα ημεδαπή και το δείγμα ήταν θετικό. Μετά την ιχνηλάτηση που ακολούθησε, αποφασίζουμε την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στη Μύκονο. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Με δεδομένη την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια και το γεγονός ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε και για πιο σκληρά μέτρα, πιθανότατα αναφέρεται σε ενδεχόμενο καραντίνας αντίστοιχης των χωριών της βορείου Ελλάδος στα οποία απαγορεύονται και οι κατ' εξαίρεση μετακινήσεις.

Να σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι οι νεκροί στην Ελλάδα έφτασαν τους 53 

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα εντοπίστηκαν 27 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα και 23 στην προσφυγική δομή της Ριτσώνας.

91 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 16 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη.

9 άνθρωποι έχουν βγει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σε σύνολο 53 νεκρών από τον κορονοϊό, 39 ήταν άνδρες και 14 γυναίκες με μέση ηλικία τα 72 έτη.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 18.844 τεστ.

Τι συμβαίνει με τα κρούσματα στην προσφυγική δομή στη Ριτσώνα και στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

Διευκρινίσεις για τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην προσφυγική δομή της Ριτσώνα και στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η προσφυγική δομή έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες» σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Η απόφαση πάρθηκε μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών γυναίκας που έχει βρεθεί θετική. Συνολικά 23 άνθρωποι είναι θετικοί στον ιό. Κανένα από τα 23 άτομα δεν νοσεί ούτε έχει συμπτώματα. Όλα τα δείγματα του προσωπικού ήταν αρνητικά» προσέθεσε.

«Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος  από τη δομή, η οποία φυλάσσεται από την ΕΛΑΣ. Έχει ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης και η Δήμαρχος. Θα φροντίσουμε για την κάλυψη των βασικών αναγκών σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης. Η ιχνηλάτηση θα συνεχιστεί και σήμερα για την πλήρη καταγραφή στη δομή» κατέληξε.

Όσον αφορά στα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» «πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα 380 άτομα και βρέθηκαν 119 θετικά. Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το πλοίο για να πάρει δείγματα από επιφάνειες και κλιματισμό. Το πλοίο θα ελλιμενιστεί. Όσα μέλη του πληρώματος ήταν αρνητικά, θα επαναπατρισθούν. Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί, θα παραμείνουν σε καραντίνα εντός του πλοίου για 14 μέρες. Όλοι μα όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά και χωρίς συμπτώματα. Σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια θα ενημερωθούν αύριο οι οικογένεις των επιβατών» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.