Σύμφωνα με το efimerida-sporades.com, στην αστυνομία κατέθεσαν δύο άνδρες από τη Σκόπελο που διατηρούν επιχείρηση στη Μηλιά καθώς θεωρούν πως από την παράνομη αμμοληψία θίγονται τόσο οι ίδιοι όσο και το επάγγελμά τους.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου, Αριστείδης Βούλγαρης, είπε πως ο Δήμος προέβη στις απαραίτητες ενέργειες:

«Για το θέμα της παράνομης αμμοληψίας από την παραλία ΜΗΛΙΑ ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Σκοπέλου από την πρώτη στιγμή που περιήλθε σε γνώση αυτή η περιβαλλοντική κακοποίηση προέβη στις απαραίτητες ενέργειες-καταγγελίες προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εξευρεθούν οι υπαίτιοι».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου καταδικάζει «το επαίσχυντο αυτό γεγονός και καλεί την δημοτική αρχή του κ. Περίσση να καταγγείλει αμέσως τις παράνομες ενέργειες στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου, την Εισαγγελία και την Κτηματική Υπηρεσία οι οποίες πρέπει να δράσουν άμεσα για τον εντοπισμό των δραστών πριν εξαφανιστούν τα πολύτιμα κλοπιμαία και να ελεγχθούν πάραυτα όλες οι παραλίες».

«Καλούμε επίσης τον σκοπελίτικο λαό και όλους τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τις παράνομες ενέργειες και να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο την ομορφιά του νησιού μας και τη δημόσια περιουσία που φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο κάθε λογής καταπατητών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου.

Η δημοτική παράταξη «Σκόπελος όλοι μαζί» κάλεσε την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση της υπόθεσης, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να καταδικάσει δημόσια την «εγκληματική πράξη» και τη σύγκλιση συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Δεσμευόμαστε απέναντι στους Σκοπελίτες ότι θα ενεργήσουμε σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται και καλούμε όλους τους Σκοπελίτες να καταδικάσουν ατην έκλυτη αυτή ενέργεια και να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία του νησιού από αυτές τις εγκληματικές ενέργειες, αυτών που με την άθλια πράξη τους ανοίγουν την πόρτα σε καιροσκόπους και αδίστακτους εκμεταλλευτές της δημόσιας παρουσίας», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης «Σκόπελος όλοι μαζί».

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από: efimerida-sporades.com