Ικανοποιημένος από τον ρυθμό αύξησης των θυμάτων που είναι πολύ χαμηλότερος από άλλων χωρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν μπορεί κανείς να εφησυχάσει.

«Βλέπω την πορεία της επιδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Τα μικρά αισιόδοξα μηνύματα, να μην μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό. Αυτό που κάνουμε δουλεύει, η αύξηση είναι βραδεία. Ίσως να έχουμε και μείωση αργότερα. Από εμάς εξαρτάται. 

Έτσι όπως πάμε, επαναξιολογούμε κάθε μέρα, είμαι χαρούμενος, αλλά ας το κρατήσω μέσα μου. Σιγά – σιγά όπως προχωράμε είμαστε χαρούμενοι. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό τον ιό να μας κάνει να εφησυχάσουμε γιατί θα μας διαλύσει και θα μας διαλύσει γρήγορα. Δεν θέλω να δω τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να απογοητευτούν γιατί κάποιοι από εμάς θα πουν απερίσκεπτα «τέλειωσε». Η επιστήμη κάνει προσπάθειες, οι μελέτες μπορεί να μας οδηγήσουν σε πολύ καλύτερα φάρμακα. Δεν θα μείνουμε κλειδωμένοι για πάντα μέσα. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτά τα μέτρα, σώζουν ζωές κάθε μέρα».