Για τον προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου στις 6:00.

«Έχουμε ακόμα τρεις εβδομάδες σκληρής προσπάθειας. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια και δεν περισσεύει κανείς. Το αποτέλεσμα κρίνεται μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα» είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το αποτέλεσμα μπορεί να μετατραπεί σε ελάχιστες ώρες. Πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Είμαι αναγκασμένος να απευθυνθώ σε κάποιους λίγους. Ενώ η πλειοψηφία με υπομονή και επιμονή παραμένει στο στόχο, κάποιοι επιμένουν να υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια. Σήμερα παρά τον άστατο καιρό, παρουσιάστηκε αυξημένη κινητικότητα στις Εθνικές Οδούς και σε παραδρόμους τους» επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ακούν τα όποια αισιόδοξα μηνύματα και με ανευθυνότητα παραβλέπουν τις επισημάνσεις ότι με εφησυχασμό, ο ιός μπορεί να μας διαλύσει. Είναι η αντικοινωνική η στάση τους θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους και τους άλλους. Δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω μας. Απευθυνόμαστε σ’ αυτούς τους λίγους. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή και θα αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες. Να είναι ξεκάθαρο ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Να μην εφησυχάσουμε ότι μέχρι σήμερα έχουμε χτίσει» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στους 68 είναι οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Το Σάββατο ανακοινώθηκαν 60 νέα κρούσματα, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε 1.673.