Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ το πρωί του Σαββάτου έγινε και απολύμανση στους χώρους του Α.Τ. και Τ.Α. Χαλανδρίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. πρόλαβε να κάνει δύο υπηρεσίες, το γεγονός όμως ότι λίγα 24ωρα πριν εμφανίσει συμπτώματα είχε εκτελέσει χρέη επόπτη (οπότε είχε περάσει απ’ όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της Β/Α Αττικής) σήμανε συναγερμό.

Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα άλλοι 10-15 συνάδελφοι του, που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, χωρίς όμως κάποιος να έχει εμφανίσει συμπτώματα του CΟVID-19 παρότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την τελευταία επαφή μαζί του.

Ένωση Αστυνομικών Β/Α Αττικής: Σε καραντίνα οι συνάδελφοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του

Σε ανακοίνωση της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής, αναφέρει ότι: «Σχετικά με αναφερόμενο κρούσμα, COVID-19, σε συνάδελφο που υπηρετεί σε Τμήμα της Διεύθυνσης μας, το Δ.Σ. της Ένωσης, ασχολήθηκε επισταμένα με το θέμα, άμεσα ήρθε σε επικοινωνία με τον Διευθυντή της Δ.Α.Β/Α.Α. για να πραγματοποιηθεί έγκαιρα απολύμανση στο Αστυνομικό Τμήμα όπου υπηρετούσε ο συνάδερφος και σε λοιπές αστυνομικές υπηρεσίες όπου ήρθε σε επαφή, καθώς επίσης στους αστυνομικούς που επιβεβαιωμένα ήρθαν σε επαφή μαζί του, να τεθούν σε "κατ’ οίκον περιορισμό για την πρόληψη μετάδοσης του ιού COVID-19".

Διαπιστώθηκε, ότι από την αρχή της εκδήλωσης του περιστατικού, τηρηθήκαν όλες οι ιατρικές παράμετροι που επιβάλει το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα τέθηκαν σε υποχρεωτική παραμονή στην οικία τους όσοι συνάδερφοι είχαν αποδεδειγμένα επαφή με τον φορέα αστυνομικό, έγιναν όλες οι σχετικές απολυμάνσεις  σήμερα πρωινές ώρες στους χώρους όπου κινήθηκε, στην Δ.Α.Β/Α.Α και βεβαίως στο Α.Τ όπου υπηρετεί και υπάρχει συνεχείς ροή παρακολούθησης και πληροφοριών σχετικά με το συμβάν.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο ταχεία ανάρρωση και έχουμε να προσθέσουμε ότι το περιστατικό είναι περίτρανη απόδειξη της τεράστιας συμβολής και διακινδύνευσης των εργαζομένων αστυνομικών όσο αναφορά την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής παγκόσμιας πανδημίας».