Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 974 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Την πρωτιά είχε η Αθήνα με 319 πρόστιμα, ενώ ακολουθεί η Κρήτη (114 παραβάσεις) και τα Ιόνια Νησιά (109 παραβάσεις). Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 20.084 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ενόψει και του Πάσχα στο τραπέζι παραμένει το σενάριο της αυστηροποίησης των μέτρων περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας. Ιδίως σε ότι αφορά τη χρήση των Εθνικών Οδών και των παραδρόμων τους, η Τροχαία θα στήνει μπλόκα παντού και όποιος δεν δικαιούται να μετακινηθεί θα κάνει αναστροφή και θα επιστρέφει.

Άλλες έξι συλλήψεις για ανοιχτά καταστήματα

Την ίδια ώρα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6 άτομα. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 351 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 348 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.