Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη τους έγινε στο σπίτι της οικογένειας, καθώς έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ασφάλειας που έκαναν διακριτική επιτήρηση στο σημείο. Σε βάρος των γονιών της 8χρονης θα ασκηθεί ποινική δίωξη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα φέρεται να κατέθεσε η ανήλικη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 8χρονη υποστήριξε πως «ο 5χρονος αδερφός μου βρήκε στον δρόμο κάτι που έμοιαζε με μπρελόκ και πάνω στο παιχνίδι με πυροβόλησε».

Παρά τις έρευνες, όμως, στην περιοχή που φαίνεται να συνέβη το ατύχημα δεν εντοπίστηκε από την Αστυνομία το πιστόλι - μπρελόκ, εάν φυσικά ευσταθεί ο ισχυρισμός της ανήλικης. Ωστόσο, ο 5χρονος φέρεται να κατέθεσε ότι τα δύο παιδιά έπαιζαν στο σπίτι και ότι βρήκε το μπρελόκ δίπλα στο κρεβάτι που κοιμόταν ο πατέρας τους. Εκδοχή που φαντάζει αυτή τη στιγμή πιθανότερη, καθώς ο άνδρας κατά το παρελθόν φέρεται να είχε εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα αφού πήγε το 8χρονο κοριτσάκι στο νοσοκομείο, το άφησε με συγγενικά πρόσωπα και η ίδια έφυγε για το σπίτι της οικογένειας στο Ίλιον, δήθεν για να φέρει το βιβλιάριο και ρουχαλάκια της μικρής και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Η 8χρονη παραμένει στο νοσοκομείο, χωρίς κανένα κίνδυνο.