«Πριν από λίγες μέρες με κάλεσε ένας φίλος μου γιατρός καρδιολόγος από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, ο οποίος με πήρε αργά το βράδυ και μου είπε “τι κάνετε εκεί στην Ελλάδα;” Του λέω “είμαστε πολύ καλά γιατί η κυβέρνηση μας διαχειρίστηκε πραγματικά μ’ εξαιρετικό τρόπο τα θέματα, αλλά εσείς εκεί με τον πρωθυπουργό σας λίγο τα καθυστερήσατε και έχετε πρόβλημα», δήλωσε αρχικά ο Πέτρος Γαϊτάνος.

«Ήταν πολύ στενοχωρημένος γιατί ήταν έτοιμος να μπει για εγχείρηση και ήταν μέρες άγρυπνος και πολύ κουρασμένος, όπως και πολλοί γιατροί που τους ευχαριστούμε παγκοσμίως. Μου είπε “σε άκουγα να ψάλλεις έναν ύμνο για την Παναγία στο internet και συγκινήθηκα” και μου λέει “σε πήρα ζωντανά για να μου τον ψάλλεις σε παρακαλώ από το τηλέφωνο για να μου δώσεις δύναμη για να μπω στο χειρουργείο”», προσέθεσε.

«Ένιωσα πολύ άβολα γιατί δεν συνηθίζω να τραγουδώ ή να ψέλνω από το τηλέφωνο. Τον ρώτησα “είσαι σ’ αυτή την πίεση που γνωρίζουμε στα νοσοκομεία παγκοσμίως”, μου λέει “ναι” και “σε παρακαλώ το έχω ανάγκη”. Αυθόρμητα μου βγήκε και άρχισα να ψάλλω τον ύμνο και δεν μου είπε τίποτα, μάλλον είχε συγκινηθεί, αλλά την επόμενη μέρα με ευχαρίστησε γιατί μπήκε με καινούριο κουράγιο για να κάνει αυτήν την επέμβαση και του υποσχέθηκα και εγώ όποτε θέλει να με καλεί για να μπορώ να τον βοηθώ».

Σχετικά με τις κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίες, ο Πέτρος Γαϊτάνος είπε:

«Θα πρέπει κατά την άποψη μου να υπακούσουμε και ν’ ακολουθήσουμε τις εντολές της εκκλησίας γιατί αυτή η υπακοή έχει μέσα της διάκριση, οικονομία και ευλογία. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Ας κρατήσουμε τις καρδιές μας ζεστές, ας είμαστε κοντά στους ανθρώπους, ν’ ακολουθούμε τις εντολές του κράτους και της εκκλησίας και να είμαστε σπίτι και αυτό έχει μεγάλη ευλογία και ταυτόχρονα θα υπάρχουν αναμεταδώσεις από διάφορους ναούς που θα μπορούμε να παρακολουθούμε από την τηλεόραση και από το internet».

Για την περιπέτεια του νέου κορονοϊού ανέφερε:

«Τώρα δοκιμαζόμαστε για να γίνει το εγώ, εμείς. Είναι πιο όμορφο να αισθανόμαστε εμείς και όχι τόσο πολύ εγώ. Από τη φύση μας έχουμε την ανάγκη να προστατεύουμε, να διατηρούμε, να τρέφουμε και να διασφαλίζουμε τον εαυτό μας και είναι καλό αυτό, αλλά πρέπει να το διαχειριζόμαστε με έναν τρόπο πιο σωστό, δηλαδή να σκεφτόμαστε και τους άλλους γιατί ό,τι κάνουμε επηρεάζει τους άλλους. Να τώρα αυτό το μάθημα το παίρνουμε ισχυρά».

«Να λοιπόν μία ευκαιρία να διαχειριζόμαστε το internet και την τεχνολογία για πράγματα που είναι ωφέλιμα. Μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε για να μοιραζόμαστε την αγάπη, τις αξίες, τα καθαρά αιώνια συνεπή πράγματα και τις έννοιες. Ακόμα και η αιώνια εκκλησία έχει κλείσει τις πόρτες της γιατί έτσι θέλει ο Θεός, για κάποιο λόγο γίνεται και αυτό. Δεν πρέπει να θυμώνουμε, να φανταζόμαστε ή να πηγαίνουμε στην εκκλησία, αφού είναι επικίνδυνο. Διότι ο Θεός μας έδωσε και καρδιά και νου. Δεν πρέπει τον νου να τον ακυρώνουμε και ν’ αφήνουμε μόνο την καρδιά, γιατί ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ψυχή είναι και σώμα. Ως σώμα και ψυχή θα αναστηθεί την έσχατη αυτή ημέρα. Έτσι λοιπόν δεν πρέπει να αισθανόμαστε ότι είναι αλώβητο το σώμα και θα πέσουμε στο γκρεμό και θα ότι θα σωθούμε επειδή πιστεύουμε στον Θεό. Ο Θεός μας έδωσε νου, πρέπει να έχουμε μία σωστή διαχείριση των πραγμάτων», κατέληξε ο Πέτρος Γαϊτάνος.