Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όσο και στην καθημερινή τους ενημέρωση οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς έχουν επισημάνει ότι η Πολιτεία θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να αποφευχθεί η κορύφωση της καμπύλης της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα μας. Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι άλλο από τη διαχείριση των ημερών του Πάσχα, με την ΕΛ.ΑΣ. να σχεδιάζει «σφράγισμα» των διοδίων, των παραδρόμων αλλά και των παλαιών Εθνικών Οδών. Αυτό προκειμένου να αποτραπεί μία μαζική έξοδος, που θα γκρεμίσει ότι έχει χτιστεί με «δάκρυα και αίμα» αυτές τις εβδομάδες, όπως αναφέρουν στο Reader.gr πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, πρόβλεψη υπάρχει και γι’ αυτούς που θα επιχειρήσουν να... ξεγελάσουν την Αστυνομία, ξεκινώντας για κάποιον προορισμός εκτός Αττικής μεταμεσονύκτιες ώρες «ποντάροντας» στο ότι δεν θα υπάρχουν μπλόκα! Οι ίδιες πηγές της Κατεχάκη διαμηνύουν ότι «οι έλεγχοι είναι 24ωροι και θα ενταθούν καθώς πλησιάζουν στις κρίσιμες ημέρες».

«Όποιος ξεκινήσει για Πάσχα στο χωριό, θα βρει μπροστά του την Αστυνομία» ξεκαθάρισε σε δήλωση του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Την ίδια ώρα, έγγραφο με το οποίο ειδοποιούνται οι οδηγοί των λεωφορείων των ΚΤΕΛ πως θα έχουν και οι ίδιοι ποινικές ευθύνες σε περίπτωση που εντοπιστούν να μεταφέρουν εκτός Αττικής άτομα τα οποία δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι, έστειλε η ΕΛ.ΑΣ. προς τη διοίκηση των υπεραστικών λεωφορείων. Μόλις το Σάββατο είδαμε άλλωστε την Τροχαία να κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους στον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό και να βεβαιώνει 17 παραβάσεις.

Οβελίας μόνο με την οικογένεια φέτος

Το Πάσχα είναι συνυφασμένο με το ψήσιμο του οβελία, ωστόσο, τα πράγματα φέτος είναι τελείως διαφορετικά. Παραδοσιακό οβελία θα μπορούν να ψήσουν μόνο όσοι έχουν αυλή με τη σχετική εγκατάσταση ή μπαλκόνι και πάλι όμως με μπάρμπεκιου, διασφαλίζοντας ότι δεν θα ενοχλούν τους άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας. Ξεκάθαρο είναι, επίσης, ότι επισκέψεις συγγενών, φίλων και γειτόνων απαγορεύονται, με την ΕΛ.ΑΣ. να σηκώνει και πάλι το βάρος των ελέγχων στους δρόμους.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιοι επιχειρήσουν να ψήσουν σε υπαίθριο χώρο ή ακόμη και στο πεζοδρόμιο του σπιτιού τους, τότε τους περιμένει το «τσουχτερό» διοικητικό πρόστιμο, για αρχή. Τέλος, οι ίδιες αστυνομικές πηγές ξεκαθαρίζουν στο Reader.gr ότι «σκοπός μας δεν είναι να επιβάλουμε πρόστιμο στους πολίτες, αλλά να διασφαλίσουμε ότι θα τηρηθούν τα μέτρα για τη δημόσια υγεία. Κι αυτό είναι για το καλό όλων μας...»