Σύμφωνα με το GrTimes.gr, οι πυροσβέστες της Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε μια συγκινητική κίνηση, αφού βρέθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και χειροκρότησαν γιατρούς και νοσηλευτές.

Ανάβοντας τους φάρους και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα από τα μεγάφωνα των οχημάτων που είχαν παραταχθεί έξω από το νοσοκομείο, οι πυροσβέστες είπαν ένα «μεγάλο ευχαριστώ» για την προσφορά του προσωπικού του νοσοκομείου.

«Πριν από 40 μέρες ήσασταν το πρώτο νοσοκομείο που δέχθηκε ασθενή με κορονοϊό. Από τότε μέχρι και σήμερα δίνετε ασταμάτητα τη μάχη για την προστασία της ζωής των συνανθρώπων μας. Από όλο το πυροσβεστικό δυναμικό, από τον διοικητή μέχρι τον νεότερο υπάλληλο, την απέραντη ευγνωμοσύνη μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Συνεχίστε, να σώζετε ανθρώπινες ζωές. Να είστε γεροί, να είστε δυνατοί και θα είμαστε δίπλα σας. Σας ευχαριστούμε», ήταν το μήνυμα των πυροσβεστών.

Σημειώνεται, ότι γιατροί και νοσηλευτές που βγήκαν στην είσοδο φορώντας τη στολή τους, γάντια και μάσκα, τους ανταπέδωσαν συγκινημένοι το χειροκρότημα.

Ο Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Β. Ελλάδος, Σπύρος Βαρσάμης, δήλωσε πως «είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μια ηθική στήριξη. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τους δώσουμε δύναμη μέχρι να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Ιωαννίδης, τόνισε σε δηλώσεις του πως με τη σημερινή κίνηση «θέλαμε να δώσουμε μια ηθική στήριξη, μια ηθική συμπαράσταση σε όλους αυτούς τους ήρωες με τις μάσκες, σ’ αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό».