Και άλλοι δήμοι μετά το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης αποφάσισαν να παραδώσουν το Άγιο Φως με delivery στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Διστόμου, ΑράχωΒας, Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς, ενημέρωσε τους δημότες ότι «θα μοιραστεί το Άγιο Φως της Ανάστασης σε όλα τα σπίτια του δήμου μας, το Μ. Σάββατο 18 Απριλίου 2020, σε συνεργασία με τις ενορίες του Δήμου μας. Όσοι δημότες το επιθυμούν, να κατεβάσουν έξω από την είσοδο του σπιτιού ένα φαναράκι».

Όσον αφορά το βράδυ της Ανάστασης ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα γίνει ρίψη βεγγαλικών σε όλες τις κοινότητες του δήμου. Τέλος, αναφέρει ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «για το Πανηγυράκι του Αγίου Γεωργίου στην Αράχωβα θα πραγματοποιηθούν οι κανονιοβολισμοί και οι κωδωνοκρουσίες, καθ' όλη την διάρκεια του τριημέρου, όπως γίνεται κάθε χρόνο».

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Με ανάρτηση στο Facebook ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναφέρει ότι θα μεταφέρει το Άγιο Φως σε κάθε περιοχή του δήμου.

«Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως μεριμνούν για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε γωνιά και οικισμό του Δήμου.

Το Μεγάλο Σάββατο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος θα παραλάβει το Άγιο Φως από το αεροδρόμιο και θα το μεταφέρει στο Επισκοπείο. Στη συνέχεια κλιμάκιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης αποτελούμενο από υπηρεσιακούς και εθελοντές του Δίκτυο Εθελοντών Δήμου Αλεξανδρούπολης και σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε κάθε γειτονιά του αστικού ιστού και σε κάθε οικισμό του δήμου μας.

Μείνετε σπίτι, αφήστε ένα φαναράκι (ακόμη και ένα γυάλινο βάζο με ένα κερί ρεσώ) έξω από την οικία σας και εμείς θα σας αφήσουμε το Άγιο Φως, αρκεί να μας ενημερώσετε με τους ακόλουθους τρόπους:

  • με μήνυμα στη σελίδα Δήμος Αλεξανδρούπολης στο facebook
  • με sms στο 6945272022
  • τηλ στο 2551064102,

όπου θα αναφέρεται μόνο η διεύθυνση της οικίας σας και για όσους το επιθυμούν ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού και τη διατήρηση του ελέγχου της υπάρχουσας κατάστασης και απαιτείται η συνδρομή όλων μας με κάθε πρόσφορο μέσο.

Μένουμε σπίτι. Φωτίζουμε τις ψυχές μας!».

Δήμος Σερρών

Κάτι αντίστοιχο θα κάνει και ο Δήμος Σερρών, όπως ανακοίνωσε με ανάρτηση στο Facebook, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Με την ευλογία της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Δήμος Σερρών μέσα από το δίκτυο εθελοντών της «Εθελοντικής Ασπίδας» το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μεταφέρει το Άγιο Φως της Αναστάσεως σε κάθε σερραϊκό σπίτι που το επιθυμεί».