Φωτορεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας πακιστανικής καταγωγής, τηλεφώνησε στο «100» και ενημέρωσε ότι ένας γείτονας από την απέναντι πολυκατοικία άνοιξε πυρ προς την πλευρά του. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στον τοίχο του μπαλκονιού υπήρχε οπή -πιθανότατα από βολίδα αεροβόλου όπλου-.

Ο γείτονας, ωστόσο, που φέρεται να πυροβόλησε έχει ταμπουρωθεί στο διαμέρισμα του και δεν απαντά στους αστυνομικούς. Επί τόπου έχει σπεύσει και ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ηλικιωμένο άτομο περίπου 70 ετών που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές.

Κάτοικος της περιοχής, σε δηλώσεις του για το περιστατικό, ανέφερε: «Άκουσα δυο σαν πυροβολισμούς, αλλά θεώρησα ότι είναι κροτίδες για το Πάσχα. Αν είναι γι αυτόν που μιλάμε πριν ένα – δυο χρόνια, πάλι η Αστυνομία τον είχε βγάλει από το σπίτι του. Έλληνας είναι, μεγάλος σε ηλικία κάτι για όπλα μιλάγαν… Τώρα ο άνθρωπος μπορεί να τα έχει συλλεκτικά, δεν ξέρω κιόλας». 

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο προετοιμάζονταν για επιχείρηση καθώς ο ηλικιωμένος που πυροβόλησε, παρέμενε ταμπουρωμένος στο σπίτι του.