Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας μετά το καλοκαίρι, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε: «Αυτή η αίσθηση έχει δημιουργηθεί λόγω της γρίπης που κάνει τα εποχικά κύματα. Παλιά πίστευαν ότι η γρίπη μπαίνει σε μία λανθάνουσα κατάσταση μέσα στο καλοκαίρι και στην Ελλάδα αναζωπυρώνεται όταν αυξηθούν τα κρύα. Αυτό δεν ισχύει. Στην ουσία γίνονται κύκλοι μεταξύ του βόρειου και του νότιου ημισφαιρίου της γης και έχουμε επανεισαγωγή κάθε φορά από το νότιο ημισφαίριο μέσω των μετακινήσεων.  Το κύμα όποια στιγμή και αν έρθει θα είναι επανεισαγωγή από έξω, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε αλλά θα εξαρτηθεί απολύτως από τις κινήσεις των ανθρώπων».

Αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «σύμφωνα με τα δεδομένα, η επιδημία έχει περάσει σε σταθερή φάση εδώ και αρκετό καιρό και το βλέπουμε από τη ροή των κρουσμάτων, η οποία δεν έχει εκτοξευθεί, οπότε αυτό που λέμε κορύφωση δεν το είδαμε γιατί δεν είχαμε διπλασιασμό των κρουσμάτων. Θεωρώ ότι την κορύφωση, τουλάχιστον για την Ελλάδα δεν την είδαμε».

«Ακριβή ημερομηνία δεν μπορούμε να δώσουμε» απάντησε ο καθηγητής ερωτηθείς για το αν θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε ημερομηνία λήξης της καραντίνας και πρόσθεσε ότι «τα δεδομένα πάνε καλά με την παρούσα κατάσταση, εάν συνεχιστούν έτσι θα ήταν περίεργο να μην μπορούμε να χαλαρώσουμε μέσα στον Μάιο, όμως είναι νωρίς ακόμη. Δεν έχουμε ξεφύγει, πρέπει να διατηρήσουμε στο μέγιστο την αποτελεσματικότητα. Κάθε φορά που χαλαρώνουμε λίγο, χάνουμε μέρες, για αυτό δεν πρέπει να χαλαρώνουμε».

Τέλος, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι «εκεί που θα πούμε ότι κερδίσαμε την επιδημία, είναι στον μηδενισμό των νέων κρουσμάτων».

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις δηλώσεις του