Ο υφυπουργός Υγείας, ερωτώμενος σχετικά με τα αιτήματα των υγειονομικών για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείςα είναι αδιαπραγμάτευτος για εμάς» ενώ σημείωσε ακόμα ότι με αφορμή την κρίση «καλύφθηκαν ελλείψεις και προσφέρθηκαν νέες υπηρεσίες» που θα μείνουν ως παρακαταθήκη στο σύστημα.

Ο Βασιλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Οι υπηρεσίες που παρέχει ένα σύστημα υγείας έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε. Ο Δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας είναι αδιαπραγμάτευτος για εμάς. Και για τον κορονοϊό, κανένας συμπολίτης μας δεν έχει πληρώσει ούτε πρόκειται να πληρώσει. 

Τα σύγχρονα συστήματα υγείας, έχουν δείκτες που βασίζονται στην ανταποκρισιμότητα και το σύστημά μας φαίνεται ότι ανταποκρίνεται. Καλύψαμε ελλείψεις, προσφέραμε νέες υπηρεσίες. Φέρνουμε καινούργιο εξοπλισμό, στελεχώνουμε και δημιουργούμε παρακαταθήκη για το μέλλον. 

Το Σύστημα Υγείας θα συνεχίσει να λειτουργεί. Δημιουργούμε παρακαταθήκη και μετά την κρίση, θα έχουμε ένα πιο αποτελεσματικό, πιο αποδοτικό πιο σύγχρονο σύστημα υγείας. Βλέπαμε πόσοι περίμεναν μια κλίνη σε ΜΕΘ κατά την περίοδο της γρίπης, αυτά θα είναι παρελθόν την επόμενη ημέρα. Η χώρας μας αυτή την περίοδο έχει κάνει ψηφιακό άλμα στην Υγεία όπως η άυλη συνταγογράφηση. Όλη αυτή η κρίση μας δίνει και την εμπειρία και τα εργαλεία να φτιάξουμε το σύστημα υγείας που θέλουμε».