Εδώ και καιρό οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου συνέλεγαν στοιχεία για τη δράση του στη Δυτική Ελλάδα, ωστόσο, δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το ορμητήριο του. Τελικά, αυτό ήταν στην περιοχή του Νέου Κόσμου -όπου και διέμενε-, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι εντοπίστηκε από αστυνομικούς να... κόβει βόλτες με Ι.Χ. αυτοκίνητο γύρω από φαρμακείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Για τη σύλληψη του χρειάστηκε και η συνδρομή της ΟΠΚΕ!

Μετρ στις... διαρρήξεις - Αδυναμία στα φαρμακεία

Ο... πολυσχιδής «διαρρήκτης του κορονοϊού», τα ξημερώματα της Τετάρτης διέπραξε πέντε κλοπές - διαρρήξεις σε ισάριθμα φαρμακεία στο Αγρίνιο, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.260 ευρώ, καθώς και δυο καταγραφικά μηχανήματα. Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι ο δράστης είχε διαπράξει ακόμη 12 κλοπές σε φαρμακεία, καταστήματα, τουριστικό γραφείο και βενζινάδικο στη Βόνιτσα, στην Πάργα και στην Λευκάδα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 284.458 ευρώ, καθώς και καταγραφικά μηχανήματα και κοσμήματα αξίας 132.860 ευρώ.

Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης από την διάπραξη των κλοπών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 419.578 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία του 52χρονου δράστη επισημαίνεται ότι διερρήγνυε τα φαρμακεία, παραβιάζοντας τα μεταλλικά προστατευτικά ρολά, ενώ στις περιπτώσεις που διέθεταν καταγραφικά μηχανήματα, τα αφαιρούσε και γυρνούσε παράλληλα τις κάμερες ασφαλείας σε άλλη κατεύθυνση, προκειμένου να μην καταγράφονται οι κινήσεις του.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του δράστη, καθώς και σε βοηθητικό χώρο γκαράζ, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, βρήκαν και κατέσχεσαν: το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, χρυσές λίρες, επτά καταγραφικά μηχανήματα καμερών ασφαλείας και δυο πιστόλια κρότου λάμψης. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ κατασχέθηκε το όχημα του ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο 52χρονος είναι σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα.