Επίσης, συμμετέχουν ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγεία Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου. 

Όπως αναμένεται, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο ειδικών του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής των καθηγητή Eπιδημιολογίας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, μετέβη στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ώστε να λάβει ένα μεγάλο αριθμό δειγμάτων από μερίδα του πληθυσμού που βρίσκεται από χθες το βράδυ σε καραντίνα. 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου, το κλιμάκιο θα λάβει τουλάχιστον 200 δείγματα, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς που ενδεχομένως υπάρχει στην περιοχή.

 Υπενθυμίζεται πως χθες εντοπίστηκαν 20 θετικά κρούσματα στην συνοικία των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, μετά από ιχνηλάτηση που είχε πραγματοποιηθεί από τις επαφές ενός 32χρονου που νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.