Στα διόδια Ελευσίνας, μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ και εντόπισαν δύο αλλοδαπούς, που δεν είχαν μαζί τους βεβαιώσεις μετακίνησης. 

Τους επέβαλαν το διοικητικό πρόστιμο, ενώ οι δύο άνδρες επέστρεψαν στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, στα διόδια Αφιδνών, η Τροχαία βεβαίωσε παραβάσεις σε τρία άτομα που δήλωσαν αγρότες και ότι πήγαιναν να ταΐσουν τα ζώα τους, χωρίς όμως να μπορούν να το αποδείξουν.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΛ.ΑΣ. το επόμενο δεκαήμερο –αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο που έρχεται- είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Μάλιστα, αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα μπλόκα της Αστυνομίας, ώστε κανείς να μην μπορεί να μετακινηθεί άσκοπα ή για αναψυχή. Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν και όσους οδηγούς πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να μετακινηθούν μεταμεσονύκτιες ώρες, ποντάροντας στο ότι δεν θα υπάρχουν μπλόκα. Υπενθυμίζεται ότι οι παραβάτες και πληρώνουν πρόστιμο και τους αφαιρούνται οι πινακίδες και επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τις... ντουλάπες βγαίνουν και οι διόπτρες νυχτερινής όρασης που έχει η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να επιτηρείται και η πιο απίθανη δίοδος διαφυγής από τα αστικά κέντρα. Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί, προβλέπεται και η αξιοποίηση του συνόλου των πτητικών μέσων -δηλαδή τα δύο ελικόπτερα και ο στόλος των drones-, ενώ στο τραπέζι είναι και η σκέψη να αξιοποιηθεί και εξοπλισμός από την Πυροσβεστική.

Κάποιοι ξεθάρρεψαν την Πέμπτη και οι κλήσεις έπεσαν... βροχή

Την ίδια ώρα, αύξηση σημειώθηκε στα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν την Πέμπτη καθώς η ΕΛ.ΑΣ. βεβαίωσε ακόμη 2.286 παραβάσεις ανεβάζοντας στον συνολικό αριθμό σε 29.141 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι συνελήφθησαν ακόμη 4 άτομα για λειτουργία καταστημάτων εκτός των ορίων που επιβάλει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου