Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στον οικισμό, στον οποίο εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, αναφέρθηκε σχετικά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. 

Διαβάζοντας απόσπασμα από απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά, στις 8 Απριλίου, ανέφερε: «Τέτοια ημέρα υπενθυμίζεται η ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των Ρομά. Να ενισχυθούν τα μέτρα για καταπολέμηση των διακρίσεων. Οι Ρομά είναι πιο ευάλωτοι στην τρέχουσα κατάσταση. Σε πολλές περιοχές του κόσμου, εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Είναι επίσης δύσκολο τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης να εφαρμοστούν σε υπερπλήρεις κατοικίες. 

Έχουν μειωμένη πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές. Φυσικά και δεν μπορούν να είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι στο πλαίσιο της πανδημίας. Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα. Όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε στην ενημέρωση, τον έλεγχο την παρακολούθηση της κατάστασης και στην κάλυψη των βασικών αναγκών τους. Χαιρετώ τους συμπολίτες μας στη Λάρισα για την υπεύθυνη στάση τους, που θα βοηθήσει. Είμαστε μαζί τους και είναι μαζί μας». 

Ερωτώμενος, λίγο αργότερα και πάλι για το θέμα, ανέφερε: «Είμαστε δημοκρατική χώρα, έχουμε δημοκρατικές ευαισθησίες. Κάνουμε ότι μπορούμε για να προασπίσουμε τον πληθυσμό και τους συμπολίτες μας Ρομά. Σήμερα αισθανθήκαμε μέρος της κοινότητάς τους και δικοί τους άνθρωποι. 

Όπου υπάρχει φτώχεια, ανασφάλιστος κόσμος, δεν έχει πρόσβαση στην Υγεία παρατηρούνται φαινόμενα τύπου Μπρούκλιν. Δεν έχουν την κατάλληλη φροντίδα υγείας, είναι πιο ευάλωτοι στον ιό. Το μήνυμά μας ήταν να προστατεύσουμε τους ευπαθείς».