Σε βίντεο διακρίνεται μία στιγμή έντασης ανάμεσα στον λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα και σε 4-5 κατοίκους της περιοχής.

Οι κάτοικοι μάλιστα κατευθύνονται προς τον Σωτήρη Τσιόδρα και του λένε, «δίνετε λάθος εικόνες, είστε ρατσιστές». Ο ίδιος πάντως, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Υγείας, τους υπερασπίστηκε υποβαθμίζοντας το -πράγματι- μεμονωμένο συμβάν λέγοντας ότι «Σήμερα αισθανθήκαμε μέρος της κοινότητάς τους και δικοί τους άνθρωποι». 

Νωρίτερα, Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, είχαν αποθεωθεί κατά την άφιξή τους στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το larissanet.gr, κάποιοι κάτοικοι, κατά την ολοκλήρωση της αυτοψίας στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, φώναξαν στον Νίκο Χαρδαλιά και ζητούσαν να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό να απαντά «να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».

Μάλιστα κατά την αποχώρηση του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, είχε έντονο διάλογο με κάτοικο της περιοχής.

«Η Νέα Σμύρνη δεν είναι μόνο τα Νταμάρια. Είναι όλη η γειτονιά», «δεν είναι μόνο από το σχολείο και κάτω», λέει ο κάτοικος της περιοχής στον Νίκο Χαρδαλιά

«Πάρτε όλα τα μέτρα που χρειάζονται, είμαστε περήφανοι για ό,τι κάνετε», απαντά ο υφυπουργός.

Με τον κάτοικο να λέει: «Μας αποκόβετε από την κοινωνία. Από το σχολείο και κάτω είναι νταμάρια».

Τότε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζει στον κάτοικο, «Μείνε στο σπίτι σου» και λέει στον οδηγό του να ξεκινήσει.

H απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά

Κατά την ενημέρωση για τον νέο κορονοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο συμβάν: «Επειδή διάβασα κάτι σχόλια πριν έρθω εδώ ότι κινήθηκαν οι κάτοικοι του οικισμού των Ρομά εναντίον μας, είναι παντελώς αβάσιμα και παρόλο που δεν κρατούσαν τις αποστάσεις που προβλέπονται, μας άκουσαν, μιλήσαμε μαζί τους, τους εξηγήσαμε και αντιλήφθηκαν τι πρέπει να κάνουνε και αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Δύο-τρεις φωνές που ακούστηκαν προς το τέλος, κατά την αποχώρηση μας, ουσιαστικά δεν έλεγαν κάτι διαφορετικό, αλλά ρωτούσαν για ποιο λόγο δεν επεκτάθηκε η καραντίνα στον υπόλοιπο συνοικισμό, δεν έρχονται να αμαυρώσουν τη γενική εικόνα που έχουμε τόσο ο καθηγητής όσο και εγώ».