Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας είναι 12. Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οίκος ευγηρίας μπήκε σε καραντίνα από το βράδυ της Κυριακής 12 Απριλίου.

Η ανακοίνωση:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

οίκος ευγηρίας
Ο οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη 

Κρούσμα σε οικισμό της Ξάνθης

Τα αποτελέσματα των δειγμάτων για κορονοϊό στον οικισμό των Ρομά στην Ξάνθη αναμένονται τη Δευτέρα προκειμένου να παρθούν αποφάσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ήδη έχει διαπιστωθεί πως προσβλήθηκε από τον COVID-19 ένα κοριτσάκι 15 μηνών.

Το βρέφος από τον οικισμό Δροσερό, αφού αρχικά νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου του έγινε η εξέταση και βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Είναι ο δεύτερος οικισμός Ρομά που βρίσκεται θετικό δείγμα, μετά από τα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, περιοχή που τέθηκε άμεσα σε καραντίνα καθώς τα θετικά δείγματα ήταν συνολικά 30.

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τζέπελης μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε ότι στον οικισμό μένουν πάνω από 5.000 κάτοικοι. Τόνισε ακόμα ότι ο δήμος είναι καθόλα έτοιμος να συνδράμει, με κάθε μέσο και τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του οικισμού μετά τη λήψη των μέτρων που θα αποφασιστούν. Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι μόλις πριν από λίγες μέρες οι υπηρεσίες κοινωνικές προστασίας του δήμου διένειμαν 700 δέματα με είδη πρώτη ανάγκης και ατομικής φροντίδας σε κατοίκους του οικισμού και ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και νέα διανομή τροφίμων και ειδών ατομικής φροντίδας.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 2.114 ενώ 98 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.