«Είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού έτσι μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση», είπε ο κ. Σύψας.

«Δεν έχει λήξει η φάση αυτή της πανδημίας του κορoνοϊού» επισήμανε ο κ. Σύψας και υπενθύμισε ότι υπάρχουν δεκάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα καθώς και θάνατοι.

Παράλληλα έκανε αναφορά στις εστίες «υπερμετάδοσης» του κορονοϊού, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο είναι τα γηροκομεία, οι καταυλισμοί, τα κέντρα υποδοχής και τα κρουαζιερόπλοια. Εξήγησε ότι «έχουμε δει το χειρότερο» όμως αυτές οι εστίες παραμένουν ένα ανησυχητικό φαινόμενο.

«Άρα δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί αν εκτραπεί η κατάσταση, το σύστημα υγείας να μην αντέξει», τόνισε.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι την εξέλιξη του Μαΐου θα κρίνει η συμπεριφορά των πολιτών το Πάσχα και οι εστίες «υπερμετάδοσης» που δεν μπορούν εύκολα να ελεγχθούν.

Ο κ. Σύψας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όλοι πρέπει να παραμείνουμε σε συναγερμό, απομόνωση και να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα.