Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μετέβη εσπευσμένα την Κυριακή στην Ξάνθη, έπειτα από κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε  σε ένα βρέφος 15 μηνών από το Δροσερό. Το βρέφος νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί και απομονωθεί όλες οι επαφές του παιδιού στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Το πρωί της Δευτέρας συλλέχθησαν πάνω από 300 δείγματα από τον οικισμό στο Δροσερό και αναμένονται τα αποτελέσματα μέχρι το αργότερο το πρωί της Τρίτης.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως «ό,τι μέτρο παίρνουμε είναι για τη δημόσια υγεία, δεν είναι καιρός για θεωρίες συνωμοσίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια δεν πρέπει να αφήνουμε την εξάπλωση του ιού».

«Αντιμετωπίζουμε συνολικά την περιοχή, δεν θέλουμε να υπάρξουν πολλαπλασιαστές. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό ή για τρόμο. Μένουμε στο σπίτι και αυτό ειναι εξαιρετικά κρίσιμο για την περιοχή της Ξάνθης» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: xanthitimes.gr