Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η κυρία Υδραίου έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κρίση που απειλεί τις ζωές των ανθρώπων και ζητούσε από τους κατοίκους της Κέρκυρας να παραμείνουν στα σπίτια τους, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Η λειτουργία στην οποία παραβρέθηκε η κυρία Υδραίου μεταδόθηκε ζωντανά από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με συνέπεια όλοι όσοι συντονίστηκαν να γίνουν μάρτυρες της, όχι και... τόσο κεκλεισμένων των θυρών, Θείας Λειτουργίας.

Όπως αναφέρει το corfupress.com, παρουσία περισσότερων από 3-4 ατόμων που επιτρέπονται από τα κυβερνητικά μέτρα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας τέλεσε την ακολουθία της ημέρας. Στον Ιερό ναό παρόντες μάλιστα ήταν και η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, εκπρόσωποι φιλαρμονικών και ιερείς.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης, σχημάτισε δικογραφία για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου κατά του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού και όλων όσων παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, εκτός των ελάχιστων προβλεπόμενων δια του νόμου.

Φωτογραφίες: corfupress.com