Πριν από λίγες μέρες, τέθηκε σε λειτουργία το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του δήμου Αθηναίων «με εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να φιλοξενήσει ως και 400 αστέγους».  Η νέα δομή αποτελείται από τρεις πολυκατοικίες και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις διαθέτει λουτρά, πλυντήρια, φαγητό και μονάδες για τεστ κορονοϊού.  

«Πας εκεί και σου λένε ότι δεν μπορείς ακόμη να πλύνεις τα ρούχα σου γιατί τώρα έβαλαν τα πλυντήρια και δεν λειτουργούν» αναφέρει στο Reader.gr, με παράπονο ο Μιχάλης, ένας από τους άστεγους της οδού Ερμού κάτω από την Αθηνάς. 

«Ούτε στο φαγητό έχουμε πρόσβαση όλοι. Μας έκλεισαν λόγω της πανδημίας το εστιατόριο στη Σοφοκλέους κι έκτοτε δεν έχουμε που να πάμε να φάμε». 

Από το επιτόπιο ρεπορτάζ του ‪Reader.gr‬ χθες το βράδυ στο Μοναστηράκι, φαίνεται ότι πολλοί διαμένουν στο υπόστεγο μεγάλου καταστήματος παιχνιδιών, κάποιοι άλλοι μπαίνουν μέσα στην πλατεία Αβησσυνίας ή απέναντι στου Ψυρρή. 

Παράλληλα, στη Σταδίου στην Τράπεζα της  Ελλάδος και δίπλα στην  Εδουάρδου Λω, εξακολουθούν να κοιμούνται αρκετοί άστεγοι. Άραγε φταίνε μόνον οι ίδιοι; Τα ψυχολογικά και παθολογικά φορτία που κουβαλούν; «Για να ζεις ακόμη στον δρόμο πρέπει πρώτα να περάσεις ένα βράδυ στο κέντρο φιλοξενίας του δήμου» λέει ειρωνικά ο Μιχάλης.